Sumber : Cikgu Sekolah Ku
Resepi yg bnyak memori ms kat skool dlu2. Mmg best . . . .
BAHAN2
- 6 kpg Roti Gardenia
- 1 cwn Susu Cair
- 1/2 Kiub Pati Ayam
- 1/2 s/k Garam
- 1 s/k Gula
- 2 biji Telur
- 1 tangkai Daun Sup/Bawang
- 1 biji Bawang Besar (dadu)
- 1/2 bungkus Rempah Kari Daging
- 1/2 s/k Serbuk Lada Sulah
- 1 s/b Daging Cincang
- 1 s/b Minyak
- 200 gm Mix Vegetable
- 1 ulas Bawang Putih (mayang)
- 2 ulas Bawang Merah (mayang)
- 1 inci Kulit Kayu Manis
CARA2
Potong roti 1'' persegi, rendam dlm susu yg dicampur garam & gula.
Panaskan minyak, tumis bawang & kulit kayu manis. Bancuh rempah, masukkan dlm bawang tumis, kacau hingga wangi, masukkan daging & serbuk lada.
Masukkan mix vegetable & bawang besar. Tutup api. Masukkan roti yg telah kembang & kacau rata. masukkan daun sup/bawang.
Pukul telur & tuang dlm bahan td.
Lenserkan tin pembakar, masukkan adunan. Letakkan majerin sedikit di atasnya.
Bakar selama 25-30 minit.
0 comments:
Post a Comment